Ingrid Van de Meerendonk

Ingrid van de Meerendonk

Ingrid van de Meerendonk studeerde in 1991 af als psycholoog aan de universiteit van Tilburg. Zij is GZ psycholoog, cognitief gedragstherapeut en psychotherapeut.

Zij heeft jarenlang ervaring opgedaan in de jeugd psychiatrie (Herlaarhof) en de volwassenzorg Reinier van Arkel. Sinds maart 2017 is zij verbonden aan de praktijk Haga Dijkstra c.s. als zelfstandige (AGB code  94012165). Zij houdt zich vooral bezig met individuele psychotherapie, vooral op het gebied van angst en depressie, trauma gerelateerde klachten, maar ook met problematiek die gerelateerd is aan de persoonlijkheid.

In de psychotherapie gaat het vooral om problemen waarvan mensen zeggen, “ik weet wel wat ik moet doen, maar het gevoel is er zo anders bij”.

Zij is van mening dat mensen gemotiveerd zijn om hun problemen aan te pakken, maar dat het soms lastig is waardoor mensen vastlopen.  Gevoelens en overtuigingen kunnen daarbij in de weg zitten. Soms gaat het over ervaringen in het hier en nu, maar vaak is er ook een verbinding met vroegere ervaringen.   Zij wil graag de tijd  nemen om problemen samen aan te begrijpen en vandaaruit aan te pakken.

Zij is lid van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCT),  de Nederlandse Vereniging van Psychologen (NIP) en de Vereniging EMDR Nederland (VEN).

Daarnaast is zij supervisor en leertherapeut voor het NIP en de VGCT. Ook heeft zij ervaring met het begeleiden van N=1 of N=2 studies.

Aanwezig:
Dinsdag       : 08:00 uur tot 17:00 uur

Woensdag :  08:00 uur tot 17:00 uur

Donderdag  : 08:00 uur tot 18:00 uur

Vrijdag         : 08:00 uur tot 12:00 uur

Het kwaliteitsstatuut van Ingrid van de Meerendonk is in de praktijk op te vragen.
Het mailadres van Ingrid van de Meerendonk is : vdmeerendonk@praktijkhaga-dijkstra.nl 

Wachttijd