Cisca Cordier de Croust

Cisca Cordier de Croust

Cisca is na de HBO eerst tien jaar werkzaam geweest als pedagogisch groepsbegeleider bij Kentalis. Daar heeft zij klinisch individuele- en groepsbehandeling aan pubers en adolescenten met communicatieve- en gedragsproblemen geboden. Dit is een goede leerschool geweest in het transparant, oprecht en consequent zijn.
Vanaf 1997 tot maart 2022 is Cisca als orthopedagoog bij Revant medisch specialistische revalidatie in Breda werkzaam geweest. Aanvankelijk voor alle leeftijden en alle diagnosegroepen. Maar in de loop van de jaren volledig gespecialiseerd in de jonge kinderen 0-6 jaar en de ouder-kind relatie en de diagnostiek en behandeling bij kinderen met ontwikkelings- en opvoedingsproblemen en hun ouders. Specialisatie: (medische) eetproblemen (bij jonge kinderen), hechting, pre-verbaal trauma (OKTT), Infant Mental Health, kinderen met een Ernstig Meervoudige Beperking (EMB).
In 2016 is Cisca na een postdoctorale opleiding tot supervisor als ZZP-er supervisie gaan geven aan gedragswetenschappers ten behoeve van hun  OG/SKJ/NIP registratie.
In 2020 is Cisca als ZZP-er bij Praktijk CarSa in regio Eindhoven gestart met: behandelingen van (complex) trauma bij 0-18 jarigen en behandelingen van de verstoorde ouder-kind relatie (bij 0-6 jarigen). Dit wordt geboden binnen een setting waarin gezin intensieve gezinsbehandeling ontvangt.
In 2021 is Cisca begonnen bij de Universiteit van Utrecht als docent. Ze biedt daar begeleiding aan stagiaires tijdens de masterstage van de opleiding Pedagogische Wetenschappen, Programma Clinical Child Family and Education Studies.
In januari 2022 is Cisca als ZZP-er begonnen bij Praktijk Haga & Dijkstra waar ze zich volledig vanuit de IMH-visie richt op jonge kinderen (0-6 jaar) en hun ouders. Specialisatie: ouder-kind interactie, hechting, (pre-verbaal)trauma, ontwikkelings- en gedragsproblemen, eetproblemen / ARFID.

Mailadres:

cordierdecroust@praktijkhaga-dijkstra.nl

Registraties:

Orthopedagoog-generalist BIG 09061144631
GZ-psycholoog BIG 79061144625
EMDR Practitioner K&J
Infant Mental Health-specialist 

Supervisor voor  Gedragswetenschappers

Persoonlijke AGB code 94110090

Werk- en intervisiegroepen
Werkgroep Kansrijke Start Oirschot Best
Regionaal overleg 0-5 jarigen in Eindhoven.

Intervisiegroep voor supervisoren voor gedragswetenschappers
Intervisiegroep voor EMDR Therapeuten en Practitioners voor jonge kind (pre-verbaal trauma)-in oprichting-
Intervisiegroep voor Infant Mental Health in de regio midden Brabant

Lid van de beroepsverenigingen

NVO                 Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen
VEN                 Vereniging EMDR Nederland

DAIMH             Dutch Association for Infant Mental Health

CRKBO             Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (geregistreerd als docent)

FNV                  Federatie Nederlandse Vakbeweging

Werkdagen

Maandag          09.00-17.00 locatie: Marco Polostraat 12

Dinsdag            09-00-17.00 locatie: Frederik Hendriklaan 21

Woensdag        09.00-17.00 locatie: Frederik Hendriklaan 21

 

Wachttijd