Intake

 

 

 

 

Intake
Een eerste intake of kennismakingsgesprek wordt in principe gevoerd met beide ouders en het kind, afhankelijk van de problematiek en de leeftijd van het kind. Bij jonge kinderen kunnen ouders ook eerst alleen komen en later met het kind. Kinderen vanaf 16 jaar hebben wettelijk het recht om alleen te komen.

Aanmelding
Aanmelden kan zowel telefonisch als via de website.
Belangrijk is, dat de huisarts voor het eerste gesprek een verwijsformulier heeft ingevuld. Dit formulier moeten wij voor de intake hebben ontvangen. Hierna wordt er een datum gepland voor een intake, dit kunnen één of meerdere gesprekken zijn.
Indien gewenst kunt u hier een verwijsformulier downloaden.  Naar download pagina verwijsformulieren.

Werkwijze
Tijdens de intake wordt er bekeken of er een indicatie is voor verdere behandeling. De intake bestaat meestal uit meerdere onderzoeksgesprekken. Soms is er aanvullend psychologisch onderzoek nodig om tot goede diagnostiek te komen en een behandelplan op te kunnen stellen.
In een adviesgesprek wordt door de psycholoog aangegeven wat het behandelplan is. Dit kan begeleiding of behandeling binnen onze praktijk inhouden, maar soms ook een verwijzing naar een ander type hulpverlening.