Charlotte den Butter

Charlotte den Butter studeerde in 2011 af in de richting ‘Mental Health’ aan de Universiteit Maastricht. Zij is GZ-psycholoog, Cognitief gedragstherapeut VGCT i.o. en heeft de EMDR-opleiding gevolgd.

Sinds maart 2017 is Charlotte als zelfstandige verbonden aan Psychologenpraktijk Haga & Dijkstra c.s. (AGB code 94102822). Eerder heeft zij ervaring opgedaan met behandelingen (individueel en partner-relatietherapie) van seksuele disfuncties bij zowel jongeren als ouderen op de afdeling Medische Psychologie van het Maastricht Universitair Medisch Centrum en het Orbis Medisch Centrum. Vervolgens heeft Charlotte van 2011 tot 2017 in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven gewerkt binnen het Obesitascentrum en de afdeling Medische Psychologie waar zij behandelingen heeft geboden aan patiënten die kampen met psychische klachten, veroorzaakt door of in combinatie met al dan niet medisch verklaarde somatische klachten. Op deze werkplekken heeft Charlotte ervaring opgedaan met de diagnostiek en behandeling van een grote verscheidenheid aan psychische klachten.

Charlotte maakt gebruik van diverse behandelmethoden zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), Schematherapie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Binnen haar behandelingen vraagt zij een actieve inzet, werkt ze doelgericht en hecht zij veel waarde aan het opbouwen van een goede vertrouwensband.

Charlotte is lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt).

Mailadres van Charlotte: denbutter@praktijkhaga-dijkstra.nl
Klik hier voor wachttijd.

Kwaliteitsstatuut Charlotte den Butter